Війна
3 січня 2016
У рядах бойовиків відбувається ротація кадрів
Ватажки з'ясовують, хто головний, а хто другорядний.
news-image

Бойовики "ДНР" гучно з'ясовують організаційні питання. 3 грудня у прес-штабі АТО повідомили про масштабні чистки у лавах бойовиків, передає «Є!».

Йдеться про захід, який стався ще 10-11 грудня. Тоді представники ФСБ популярно пояснили членам формувань «Спарта» та «Сомалі», якою повинна бути військова дисципліна.

"Проте першими в перелік незручних підрозділів «ДНР» потрапили інші: 11 омсп «Призрак», 6 омсп «Дрьомова», 17 бТрО 2 АК, група СпП «Троя», 3 осб «Чебурашка»", - йдеться в повідомленні.

Так, повідомляється, що від виконання обов'язків усунено командира 3 осб «Чебурашка» з позивним "Веселий". Причиною став конфлікт з іншим командиром з позивним "Утес". Бойовики очевидно не змогли поділити контрабанді потоки. 31 грудня 2015 року "Веселого" навіть намагалися вбити, але у результаті вибуху підкладеної бомби загинув лише водій його автомобіля.

"Веселого" називають людиною ватажка "ДНР" Віталія Завхарченка. Підрозділ опального бойовика брав участь у захопленні Комінтернового. За інформацією, Захарченко приїхав до населеного пункту саме для того, щоб з'ясувати конфлікт з "Веселим".

Повідомляється про те, що "Вееслого" все ж усунули від командування, але без відома Захарченка. За інформацію, з'ясування стосунків у лавах бойовиків лише набирає обертів.