Світ
6 січня 2016
У Чехії зазнав аварії автобус з білоруськими туристами
Водій вибрав неправильну швидкість руху.
news-image

15 туристів з Білорусі госпіталізовані в результаті ДТП за участю білоруського автобуса, який стався в середу в першій половині дня в Чехії, передає РІА "Новости" з посиланням на МЗС Білорусі, пише «Є!».

"Туристична група з 49 чоловік (діти разом з батьками) слідувала з Праги до Вроцлава. За попередньою інформацією, жертв немає. Госпіталізовано понад 15 осіб, двоє з них - у важкому стані. Всім постраждалим надається медична допомога", - повідомляється в офіційному мікроблозі МЗС Білорусії в Twitter.

За інформацією відомства, посольство контактує з поліцією, підрозділами МНС та представниками туристичної компанії.

"До Чехії прибув спрямований турфірмою на заміну автобус, який сьогодні збере непостраждалих, а також тих, кого лікарі випишуть з лікарень і доставлять їх до Вроцлава і далі на батьківщину", - повідомив пізніше прес-секретар міністерства закордонних справ Білорусії Дмитро Мірончік агентству "Інтерфакс ".

За попередньою версією, що з'явилася в чеських ЗМІ, водій туристичного автобуса вибрав неправильну швидкість руху, від цього автобус занесло на слизькій дорозі, і він перекинувся в правий по ходу руху кювет.