10 відомих цитат Девіда Боуї
Світ прощається з легендарним музикантом.
news-image

«Є!» пропонує згадати найвідоміші його висловлювання - те, що він залишив нам у спадщину, окрім чудової музики.

Ненавиджу людей, які не знають, що робити зі своїм вільним часом.

 

Людина XXI століття - це язичник: в ній немає внутрішнього світла, вона багато руйнує і мало створює, і, головне, вона не відчуває у своєму житті присутності Бога.

 

Ти не можеш ні виграти, ні програти, до тих пір, поки не береш участь в перегонах.

 

Одного разу я запитав Леннона, що він думає про те, що я роблю. Годиться, сказав він, але це просто рок-н-рол, поверх якого поклали трохи губної помади.

 

Дуже складно бути руйнівником моралі у світі, де моралі не залишилося.

 

Я постійно відчуваю, що в моєму житті бракує якоїсь істотно важливої ланки, але якої саме - зрозуміти не можу. Яснол одне: я - іграшка в руках долі, а значить і сам маю право на експерименти з власним оточенням. Основний метод простий: необхідно довести людей до такого стану, коли вони просто вимушені на мене реагувати. Обожнюю тактику шоку. Здається, творчість, яка не шокує, позбавлена всякого сенсу. Мої експерименти не завжди приємні; деякі з них мені самому здаються образливими і навіть небезпечними.

 

Чути про власний "руйнівний вплив" на молодь мені просто смішно. Почуття "високої відповідальності" я, мабуть, позбавлений з самого дитинства.

 

Кожен ранок я прокидався і розбирав самого себе по цеглині, відкидав все, що мені не подобалося, а потім будував нову людину.

 

Минуле здається мені все коротшим і коротшим, майбутнє - таким, що не має жодного значення. Поки я живу, моя реальність завжди буде всього лише миттєвістю.

 

Здається, мене звинувачують в тому, що я довів до могили 60-ті. Це неправда. Тому що, наскільки я знаю, коли я прийшов, 60-ті були вже мертві. Я тільки допоміг винести тіла.