Події
13 січня 2016
Російське посольство долучили до справи про вторгнення до України
На сьогоднішньому засіданні Шевченківського районного суду в Києві було прийнято рішення про залучення до справи про визнання вторгнення РФ до України посольства Російської Федерації і президента України.
news-image

Як повідомляє «Є!», судді задовольнили клопотання керівника проекту "Відкритий Суд" Станіслава Батрина про залучення до процесу, на якому розглядається справа про юридичне визнання вторгнення Російської Федерації в Україні, зацікавлених сторін - РФ в особі її посольства в Україні та президента України в особі представників його адміністрації.

Результатом сьогоднішнього засідання стало те, що суд залучив до цієї справи і Російську Федерацію в особі посольства Російської Федерації в Україні, а також президента України, - сказав Батрин. - Саме ці юридичні особи будуть у судовому засіданні відповідати на прямі запитання: проводимо ми сьогодні антитерористичну операцію або у нас сьогодні війна. Ці особи - і президент, і посольство Російської Федерації - будуть відповідати на прямі запитання українського суспільства".

За словами правозахисника, єдиним легітимним органом в Україні, який може встановити факт військового вторгнення, є суд. Тому рішення про визнання вторгнення РФ буде визнано всіма країнами світу.

Читайте також: На вулицях Києва для водіїв встановлять знаки з інформацією про відповідальних за обслуговування дорожньої мережі