Політика
18 січня 2016
У чеській компартії заявили, що візит депутатів-комуністів у сепаратистські райони Донбасу - їхня особиста ініціатива
МЗС України закликало чеський уряд і парламент дистанціюватися від подібних дій, які українська сторона розцінює як провокацію.
news-image

Зовнішньополітичне відомство України висловило протест у зв'язку з поїздкою депутатів від чеської компартії в Донецьку область, що знаходиться під контролем сепаратистів, передає «Є!» із посиланням на Радіо Прага.

МЗС України закликало чеський уряд і парламент дистанціюватися від подібних дій, які українська сторона розцінює як провокацію, хоча офіційну ноту української сторони Міністерство закордонних справ ЧР поки не отримало.

Депутати Зденек Ондрачек і Станіслав Мацковік, можливо, в'їхали в Донецьку область з території Росії, оскільки Ондрачек оголошений Україною персоною нон-грата.

Про свою поїздку, що суперечить позиції Євросоюзу та Чехії щодо України, депутати не поставили до відома ні парламент, ні Міністерство закордонних справ.

Замголови чеської компартії Іржі Долейш підкреслив, що візит його однопартійців на Донбас є їх особистою ініціативою, і тому чеська компартія не планує робити з цього приводу будь-яких заяв.

Наші депутати не зобов'язані повідомляти про свої приватні поїздки ні парламентському керівництву, ні керівництву партії, якщо вони не здійснюють їх під час проведення засідань парламенту, - повідомила прес-служба комуністичної партії Чехії і Моравії.
Читайте також: Відповідь козаків на лист султана дуже розсмішила Ярослава Качинського у залі Сейму (фото, відео)