Події
19 січня 2016
Аксьонов повідомив, скільки часу ще триватиме режим НС у Криму
Режим надзвичайної ситуації на півострові через дефіцит електроенергії триватиме до 1 травня.
news-image

Режим надзвичайної ситуації (НС) в Криму, пов'язаної з дефіцитом електроенергії, триватиме мінімум до 1 травня. Про це заявив на засіданні Ради міністрів республіки Сергій Аксьонов, передає «Є!» із посиланням на ТАРС.

"Нагадую всім, режим НС триватиме до 1 травня. Ніяких послаблень нікому не буде. Прошу всіх організувати злагоджену роботу на місцях. Як тільки будуть проявлятися якісь недоробки на місцях, особливо в холодну погоду, перейдемо на режим повної мобілізації і всі будемо жити тут (у будівлі Ради міністрів - прим. ред.), - сказав він.

За словами Аксьонова, основний пріоритет в період НС віддається подачі електроенергії та опалення в житлові будинки півострова.

Перший віце-прем'єр уряду Криму Михайло Шеремет доповів, що 19 січня в 8:00 ранку сумарна генерація на півострові склала 939 мегават. З них власна генерація становить 516 мегават, перетікання електроенергії з Краснодарського краю по енергомосту - 423 мегавата.

У періоди пікового споживання електроенергії населенням з 19:00 до 22:00 та з 06:00 до 8:00 проводяться віялові відключення згідно графіка виділених лімітів, - повідомив Шеремет.

Режим НС на півострові був введений 22 листопада 2015 після повного припинення поставок електроенергії до Криму з боку України. Зараз поставки електроенергії на півострів здійснюються по одній нитці енергомоста з Кубані. Другу нитку планується запустити до 1 травня 2016 року.

Читайте також: У кримськотатарський батальйон записалося вже 250 осіб