Суспільство
19 січня 2016
Перші поляки з Маріуполя отримали дозвіл на постійне перебування у Польщі
Зі Східної України до Польщі приїхали досі 184 особи польського походження.
news-image

Чотири перші особи польського походження, які наприкінці минулого року були евакуйовані до Польщі з Маріуполя, отримали дозвіл на постійне перебування у Польщі, передає «Є!» із посиланням на Радіо Польща.

На урочистій церемоній представниця влади вручила документ Петру Бендику, який у листопаді приїхав до Польщі з дружиною, сином та онуками.

Петро Бендик сказав, що у Польщі піклуються про його сім’ю. Проте, його хвилює доля рідних, які залишилися у Маріуполі.

Не забувають про мене. Мені дали карту перебування. Я дуже радий, що нам це все дають, що нам допомагають, що піклуються про те, щоб ми мали одяг і харчі. Дуже гарно нас приймають. Що буде далі – не знаю. Господь знає, що буде далі. Одне лише мене хвилює: дочка залишилася там, у Маріуполі, - сказав пан Петро.

Загалом, зі Східної України до Польщі приїхали 184 особи польського походження. Вони потрапили до осередків у Рибаках та Ланську (в регіоні Вармія та Мазури).

Міністерство внутрішніх справ та адміністрації весь час поповнює базу вакансій на ринку праці та пропозицій житла, які можна запропонувати полякам з України. Речеву допомогу для евакуйованих з Донбасу збирає благодійна організація Caritas (Вармінська архієпархія). 

Читайте також: Жоден з поляків Донбасу, які приїхали торік до Польщі на запрошення уряду, не повернувся в Україну