Суспільство
19 січня 2016
Матері-одиначки залишились без виплат
З 1 січня припинено виплати одиноким матерям.
news-image

Як передає «Є!», інструкції щодо припинення виплат з’являться на початку лютого. Про це повідомили у Департаменті соціальної політики міськради, написала на своїй сторінці у мережі Фейсбук Анна Кречкіна, пишуть "Волинські новини".

З її слів, працівник установи пояснила, що виплати усім одиноким матерям припинені з 1 січня.

"Власноруч" сьогодні пішла у Департамент соціальної політики. Прошу! Знайомтеся! Дівчина, яка інформує про припинення виплат і відсутність інструкцій до лютого. І вона така не одна. Виплати усім одиноким мамам справді припинені. А з моменту надходження інструкцій щодо процедури почнеться з'ясування, чи не занадто ви жирно живете задля отримання ще 350 грн на дитину. І, здається мені, що цільова допомога, яка йде на винайм житла (а багатьом ще й не вистачає) буде врахована в сукупний сімейний дохід. А НАЙЦІКАВІШЕ, мій чоловік буде радий дізнатись, що держава на нього переклала обов'язки з забезпечення моїх (не його) дітей. Тобто, аліментів від першого чоловіка жодна міліція мені забезпечити не змогла. І державну допомогу можна скасувати, якщо мій чоловік заробляє трохи більше, ніж на рівень жебрацтва! - йдеться у повідомленні лучанки.

Раніше міністр соцполітики Павло Розенко анонсував у 2016 році продовження реформування системи пільг і соціальних виплат та адресність їх надання.

Зокрема, це стосується виплат одиноким матерям і державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів. Ми збільшуємо розміри цих допомог, але отримувати ці соціальні виплати будуть лише ті, хто цього реально потребує, - пояснив Міністр.

У повідомленні міністерства зазначається, що для одиноких матерів розмір мінімальної допомоги буде збільшений із 50% до 100% прожиткового мінімуму, державна допомога дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, – з 30% до 50% прожиткового мінімуму.

Читайте також: Яресько спростувала чутки про скасування соцвиплат на дітей