Київ
21 січня 2016
У Києві 25-річні парубки в обідній час грабували квартири (відео)
Відсутність господарів квартир злодії перевіряли за допомогою дзвінка.
news-image

У столиці правоохоронці затримали групу квартирних злодіїв з речовими доказами, передає «Є!» із посиланням на прес-службу ГУНП в м.Києві.

Працювали чоловіки за такою схемою: в обідній час заходили в багатоповерхівку, відсутність господарів квартир перевіряли з допомогою дзвінка. Якщо двері ніхто не відчиняв, починали діяти. Вічка вхідних дверей квартир, розташованих на одному поверсі з обраним помешканням, заклеювали клаптиками паперу, а з допомогою відмички відкривали двері.

У заздалегідь принесений рюкзак та пакети парубки складали награбоване: гроші, ювелірні прикраси, побутову та комп’ютерну техніку, столові прибори і навіть музичні інструменти.

На злочинний дует правоохоронці надягли кайданки, щойно ті вийшли на вулицю. Їх затримання стало результатом реалізації оперативних напрацювань дільничного з обслуговуванню зазначеної території та оперативників.

У присутності понятих слідчо-оперативна група вилучила не лише речові докази, а й знаряддя вчинення злочину, зокрема чимало відмичок до різних типів замків і рукавички.

25-річні парубки мають неабиякий кримінальний досвід. Один із затриманих на допиті повідомив, що йому вистачає кілька хвилин, аби проникнути до чужої квартири, зорієнтуватися у помешканні та знайти сховані, навіть у найпотаємніших місцях, гроші та ювелірні прикраси.

Слідчим відділом Дніпровського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ст. 185 (Крадіжка) КК України. Затриманим загрожує до шести років в’язниці.

На даний час перевіряється причетність затриманих осіб до скоєння аналогічних злочинів на території столиці.

Читайте також: На Сумщині охоронець ночами катався на автівці свого керівника