Світ
21 січня 2016
Фотограф кинув модель у воду до акул (фото, відео)
Канадський фотограф зробив незвичайну фотосесію.
news-image

Канадський фотограф Бенджамін Вон Вонг зробив незвичайну фотосесію, передає «Є!».

Метою Вон Вонга було привернути увагу до акул і пояснити суспільству, що ці істоти більше прекрасні, ніш небезпечні.

Як фотограф пише на своєму сайті, зйомка проходила на Фіджі і акули виявилися зовсім не кровожерливими істотами.

Сам процес зйомок був складним, навіть незважаючи на те, що допомагали йому організації Tourism Fiji і Barefoot Collection, які надали команду дайверів і морського біолога, що спеціалізується на акулах.

Проблема в тому, що моделлю не могла бути звичайна дівчина - модель повинна вільно почуватися під водою, не боятися акул і вміти затримувати дихання на кілька хвилин, тому що зйомка проходила на глибині 15 метрів і весь час спливати було не можна.

У підсумку моделлю стала Ембер Боурк, чемпіонка з фрідайвінгу, яка легко затримує дихання на п'ять хвилин. З акулами раніше вона не працювала, але зате й не боялася їх. Сукня для підводної зйомки була створено Ali Charisma.

Кожен день у команди було всього кілька годин на зйомку, так як промені сонця потрапляли в потрібну розколину тільки з 11:00 до 13:00. Та й акули активні лише в цей час.

Тепер фотограф сподівається, що люди будуть більше цікавитися акулами і навіть створив петицію на підтримку створення більшого числа "акулячих заповідників". Її підписали вже три тисячі чоловік.