Україна
21 січня 2016
Ігор Луценко розповів про останні години життя Юрія Вербицького
Один з перших героїв Небесної сотні пішов з життя у страшних муках.
news-image

Народний депутат Ігор Луценко розповів про трагічні події під час Майдану, коли його разом із викладачем зі Львова викрали з лікарні та відвезли до лісу. Свої щемливі спогади активіст Революції Гідності опублікував у Facebook, повідомляє «Є!».

"Нас вивантажили у лісі на сніг за метрів 10 біля мікроавтобусу. Поруч було щось схоже на залишки вогнища, і мимоволі і мене з'явилося відчуття, що нас принотували до якогось темного ритуалу", - згадує Луценко.

Активіст згадує, як вони познайомились з Юрієм, сказали один одному свої імена. А потім у темному й холодному лісі їх по черзі почали бити. Однак Луценко згадує, що Вербицькому діставалося більше, "за те, що був зі Львова, а отже, на думку тітушок - бандера".

Потім він чув як катували Юрія, як він пронизливо кричав. Згодом непритомного Вербицького поклали поряд, він важко дихав, згадує Луценко.

"Помре він не цієї ночі, а наступної, з 22 на 23-тє. Від холоду, з переламаними ребрами, він не зорієнтується, як вийти, як виповзти з лісу, всього лише 500 метрів до дороги", - завершив свої спогади активіст-революціонер.