Події
27 січня 2016
ПАРЄ вирішила карати за поїздки до Криму чи Донбасу
Парламентська асамблея Ради Європи прийняла резолюцію, за якою будуть штрафувати тих європейських парламентаріїв, які відвідуватимуть Крим і райони Донбасу.
news-image

Про це депутат Верховної ради Георгій Логвинський написав у своєму Фейсбуці в середу, 27 січня, передає «Є!».

Сьогодні ПАРЄ прийняла резолюцію та рекомендацію про те, які саме санкції можуть застосовуватися щодо європейських парламентаріїв. Боротьба між лобістами інтересів Російської Федерації і тими, хто підтримує Україну, вибухнула неабияка. Змови, скандали, інтриги, розслідування, загрози - було все, - йдеться в його записі на сторінці.

Депутат написав, що всі спроби протягнути через ПАРЄ положення про те, що високий статус члена асамблеї може стати виправданням при порушенні національного законодавства «зазнали "фіаско"».

Якщо написано, що в'їзд на окуповану територію або в район АТО (назва силової операції на сході України) тільки з дозволу влади України - значить, будь добрий, отримай дозвіл і тільки потім плануй поїздку. В'їхав без дозволу - неси відповідальність. За нашим законодавством - кримінальну, - написав Логвинський.

За його словами, парламентарії можуть виконувати обов'язки, пов'язані з ПАРЄ, однак не можуть використовувати імунітет в особистих цілях.

Раніше стало відомо, що Росія відмовилася від участі в зимовій сесії ПАРЄ.

Читайте також: Європейські депутати-жінки не приховували сліз, - Геращенко про засідання ПАРЄ