Суспільство
27 січня 2016
Актуально: Як відрізнити грип від ГРВІ
Міністерство охорони здоров'я констатувало перевищення епідемічного порогу в Україні і смерть 83 осіб станом на 26 січня через захворюваність на грип.
news-image

На сьогодні у багатьох містах введений карантин. Тому «Є!» підібрало симптоми, за якими відрізняють грип від звичайного ГРВІ. 

Нагадаємо, що початок захворювання при ГРВІ - поступове, а при грипі - завжди бурхливий, можна вказати навіть час, коли ви відчули, що хворі.

Основні симптоми:

- Лихоманка. Застуда характеризується незначним підвищенням температури тіла (рідко вище 38,5 ° С). Різке наростання лихоманки протягом декількох годин до 39-40 ° С і збереження її протягом 3-4 днів притаманне грипу.

- Симптоми інтоксикації. Якщо у вас збережена працездатність і практично немає симптомів інтоксикації: ознобу, рясного потовиділення, сильного головного болю в лобово-скроневої області, болі при русі очних яблук, світлобоязні, запаморочення, ломоти у м'язах і суглобах - це, швидше за все, не грип.

- Нежить і закладеність носа- візитна картка ГРВІ. При грипі зазвичай не буває сильного нежитю. Для нього більш характерна невелика закладеність носа з другого дня хвороби.

- Біль і почервоніння горла майже завжди супроводжують застуду і не завжди грип.

- Кашель, відчуття дискомфорту в грудях у разі ГРВІ проявляються з самого початку захворювання і носять слабо або помірно виражений характер. При грипі зазвичай виникає болісний кашель і біль за грудиною по ходу трахеї на 2-у добу хвороби.

- Чхання часто зустрічається при застуді і рідко при грипі.

- Почервоніння очей при ГРВІ буває рідко (частіше при нашаруванні мікробної інфекції) і досить часто при грипі.

- Підвищена стомлюваність, слабкість, головний біль, дратівливість, безсоння можуть зберігатися протягом 2-3 тижнів після грипу та практично відсутні після ГРВІ.

 

Читайте також: В Україні оголошена епідемія грипу