Світ
27 січня 2016
У Ростові мрець просидів три години у черзі до лікаря
Чоловік не дочекався медичної допомоги.
news-image

У Ростові-на-Дону слідчі почали перевірку за фактом смерті чоловіка в приймальному відділенні лікарні, повідомляють місцеві ЗМІ, пише «Є!».

За словами очевидців, пацієнт, на обличчі якого була медична маска, не дочекався допомоги, і після смерті ще кілька годин його тіло було на очах у інших хворих, що приїжджають в медустанову на "швидкій".

При цьому, тіло не накрили і не винесли - чекали, коли приїде поліція.

Ситуацію прокоментував головлікар ростовської міськлікарні № 4 Павло Зайцев:

"32-річний чоловік приїхав на "швидкій" вже в агональному стані з підозрою на свинячий грип і його ускладненням - пневмонією, а також супутнім діагнозом "туберкульоз". Його ще не встигли оформити, як він помер. У такому випадку до приїзду поліцейських і закінчення слідчих заходів труп зрушувати з місця не можна", - повідомив Павло Зайцев.

Зараз усе медустанови міста переведено на посилений режим роботи. З підозрою на свинячий грип пацієнтів везуть у тому числі і в ті стаціонари, в яких немає спеціалізованих інфекційних відділень.

"За попередніми даними, вранці чоловік був доставлений бригадою "швидкої допомоги" в приймальне відділення лікарні, де через деякий час помер. При огляді тіла слідів насильницької смерті не виявлено. Призначено проведення судово-медичного дослідження для встановлення причин його смерті", - повідомила старший помічник керівника СУ СК РФ по Ростовській області Галина Гагалаева.