Політика
28 січня 2016
Партія "Нове Життя" бойкотує вибори у райради
Політична партія "Нове Життя" не братиме участь у виборах райрад Києва 27 березня 2016 року.
news-image


Представники політсили переконані, що навесні вибори проводити не можна. Про це 27 січня заявив голова цієї політичної сили, депутат Київради VII скликання Ігор Федоренко, перадає «Є!».


За словами політика, поспішність, з якою хочуть провести весняні вибори, не принесе виборцям жодної користі, тому партія "Нове Життя" відмовляється в них брати участь.

"За останні роки кияни брали участь в двох місцевих виборах. Причому останні проходили в два тури, з явкою менше 30%. Це говорить про те, що вибори людям набридли. Вибори в райради Києва не можна проводити навесні цього року. Це імітація децентралізації - фальшива декларативність для киян і світової спільноти! Спочатку треба розмежувати повноваження Київради і районних рад, змінити закон про вибори, а вже потім проводити вибори"


Лідер партії "Нове Життя" також підкреслив, що для того, щоб вибори були ефективними, до них слід ретельно підготуватися. За його словами, проведення виборчого процесу "для галочки" лише уповільнить розвиток Києва і обійдеться місцевому бюджету в декілька десятків мільйонів гривен. Замість цього Ігор Федоренко запропонував допрацювати чинний закон про вибори, який, на його думку, має цілий ряд проблемних моментів.


Зокрема, деякі округи столиці, як відомо, залишилися без представників в Київраді, тоді як інші отримали по декілька депутатів. Окрім того, повноваження депутатів досі обмежені у вирішенні земельних питань і власності, а також формування бюджету і програм соціально-економічного розвитку київських районів.