Політика
28 січня 2016
Вибори в райради Києва призведуть до збільшення витрат бюджету, а не до підвищення ефективності управління містом, - Олексій Кошель
Відновлення роботи районних рад Києва не поліпшить систему управління містом.
news-image

Відновлення роботи районних рад Києва не поліпшить систему управління містом, а тільки збільшить витрати бюджету столиці. Про це заявив глава Комітету виборців України Олексій Кошель, коментуючи майбутні вибори в райради Києва, передає «Є!».

"Від того, що в Києві з'явиться близько 500 депутатів райрад, навряд чи механізм управління містом покращиться. І до того ж, не забуваймо, що це призведе до серйозних витрат з міського бюджету, починаючи з логістичних питань, закінчуючи тим, що депутати отримують бюджетні кошти на свою роботу з виборцями"


На його думку, місто потребує ефективної системи місцевого самоврядування, і замість районних рад, які не мали реальних повноважень, ефективними можуть стати органи самоорганізації населення.

"Було б доцільніше подібні витрати бюджету спрямовувати не на підтримку роботи нової армії депутатів районних рад, а на розвиток органів самоорганізації населення - надання їм реальних повноважень і створення ефективної законодавчої бази для їх діяльності"