Політика
28 січня 2016
У Азарова і Арбузова є важелі управління на прокуратуру - Мустафа Найєм
Нардеп прокоментував скасування Судом ЄС санкцій проти Азарова та членів його Уряду.
news-image

Заступник голови депутатської фракції ПАРТІЇ "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА" Мустафа Найєм вважає скасування санкцій щодо екс-прем’єра Миколи Азарова та його Уряду Судом ЄС провалом слідчих органів України. Про це нардеп повідомив журналістам у кулуарах Верховної Ради України, передає кореспондент «Є!».

Мустафа Найєм вважає, якщо б відповідні органи надали докази, які змогли б переконати і слідство, і громадськість ЄС та України, то суд би не прийняв подібне рішення.

З іншого боку, це є вирок європейській системі. Бо якщо ми розуміємо всю хронологію подій в Україні, якщо ми враховуємо все, що тут відбувається, і знаємо, що люди вкрали тут гроші і купили активи в Європейському Союзі, а Європейський Союз дає зрозуміти, що він буде знімати санкції - це вирок системі. Адже, хто ці люди в Україні - ми знаємо, нікому не потрібно доводити, в чому вони винні та наскільки відкрито вони крали. Якщо Європейський Союз відкрито їх виправдовує і знімає санкції, це ще й стратегічна помилка, - наголосив нардеп.

На запитання журналіста, чому за два роки не відбулося належного розслідування, нардеп зазначив, що ніхто не ставив такої мети.

Ні пан Ярема, не представник партії Свобода, який до цього був Генеральним прокурором (Олег Махніцький - ред.), ні Шокін. Це не ті люди, які можуть жорстко взятися і провести розслідування. Очевидно, що є важелі управління і у Арбузова, і у Азарова на цих людей. Це питання зв'язків, традицій, тривалого знайомства. Інших причин, чому не можна довести їх махінації, я не бачу, - відповів Мустафа Найєм.
Читайте також: Нардеп звинуватив Уряд у поверненні японській стороні 5 млн євро кошів Кіотського протоколу