Світ
1 лютого 2016
Набуває популярності аплікація на смартфони, інспірована словами папи Франциска
Польські інформатики вирішили розвинути думку понтифіка, який закликав вірян робити добрі вчинки.
news-image

Вже 5 тисяч фанів має аплікація на смартфони Misericors, що, за словами її розробників, інспірована словами папи Франциска та допомагає бути добрим, передає «Є!» із посиланням на Радіо Польща.

Глава Католицької церкви нещодавно під час проповіді у Римі закликав вірян робити добрі вчинки.

Під час Року Милосердя (розпочався у Католицькій церкві у грудні минулого року – ред.) йдеться не про те, аби теоретично роздумувати, що ж таке милосердя, а про те, аби його відчути, – сказав понтифік.

У відповідь кільканадцять молодих поляків створили спеціальну програму – Misericors.

Назва аплікації з латини перекладається як милосердний, її мета – заохочувати користувачів до добрих вчинків та показувати, як багато добра вже роблять інші люди навколо.

Оскільки смартфон сьогодні є незамінним комунікатором також для молодих християн, аплікація скерована в першу чергу до них.

У команді розробників Misericors є двоє ксьондзів. Серед них колишній речник Єпископату Польщі та фан Інтернету Юзеф Кльох.

У таблиці, яку пропонує аплікація Misericors, можна побачити п’ять пропозицій кожного доброго вчинку. Там також можна побачити вже здійснені добрі вчинки інших осіб. Наприклад, хтось допоміг подрузі завести машину, у якої розрядився акумулятор, – розповідає Кльох.

Misericors вже доступна в Інтернеті 8 мовами.