Події
2 лютого 2016
Кадиров очолює Чечню останній місяць
Надалі республікою керуватиме виконуючий обов'язки, призначити якого повинен Володимир Путін.
news-image

Глава Чеченської республіки Рамзан Кадиров був затверджений на цю посаду 5 березня 2011 парламентом республіки за поданням тодішнього президента Росії Дмитра Медведєва строком на п'ять років., повідомляє «Є!» з посиланням на статтю "Відомостей".

Наступний глава республіки обиратиметься вже прямим голосуванням жителів Чечні цього року в єдиний день голосування, кандидатів на посаду глави республіки будуть висувати політичні партії - такі зміни були внесені в Конституцію республіки в 2012 році.

З моменту закінчення нинішніх повноважень Рамзана Кадирова і до вступу на посаду обраного глави Чечні управляти республікою буде тимчасово виконуючий обов'язки глави Чечні, призначити якого повинен президент Росії.

У Кадирова підходить термін закінчення повноважень, і йому важливо "підійти у всеозброєнні" до цього періоду, щоб домогтися призначення т.в.о., а потім обратися на прямих виборах, вважає політолог Михайло Виноградов.

Указу про призначення Кадирова поки немає, але якийсь час ходили чутки про його призначення віце-прем'єром, нагадує експерт.