Політика
2 лютого 2016
У "Народному фронті" прокоментували наміри фракції БПП звільнити Авакова
Максим Бурбак вважає, що МВС започаткувало одну з найголовніших реформ у країні.
news-image

Сьогодні у кулуарах Верховної Ради голова депутатської фракції ПП "НАРОДНИЙ ФРОНТ"  Максим Бурбак прокоментував наміри фракції БПП звільнити міністра МВС Арсена Авакова, передає кореспондент «Є!».

Для мене була несподіванкою така вимога фракції БПП стосовно міністра Авакова. Слід нагадати що Міністерство внутрішніх справ під керівництвом Арсена Авакова зробило одну з найголовніших реформ, і зараз ми бачимо, як суспільство підтримує новостворену поліцію. По-друге, саме Аваков зміг повернути у державний бюджет 4 млрд гривень підприємств, афільованих з Фірташем. І все ж таки, розпочалося розслідування щодо закупівлі на бюджетні кошти трансформаторів у фірм, що афільовані з Григоришиним, - сказав нардеп.

Стосовно запропонованих вчора фракцією БПП списку кандидатів у міністри, Максим Бурбак зазначив, що на даний момент у фракції "Народний фронт" кандидатів не обговорювали, тому що список офіційно поки не надійшов. І, скоріше за все, обговорення буде після того, як кожний міністр відзвітує за виконання коаліційної угоди у минулому році у профільних комітетах Верховної Ради.

Хочу звернути увагу, що вчора Уряд вчасно, відповідно до чинних норм регламенту подав на розгляд до Верховної Ради звіт про роботу і готовий прозвітувати у будь-який час. Але, все ж таки, я вважаю, що звіт відбувся ще у грудні, коли всі міністри прозвітували протягом тижня у будинку Уряду у присутності представників громадськості і журналістів, але депутати про це забули, - сказав Максим Бурбак.

Нагадаємо, фракція "Блок Петра Порошенко" (БПП) має намір підняти питання про відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса і віце-прем'єр-міністра, міністра культури В'ячеслава Кириленка . За словами першого заступника голови фракції Ігоря Кононенка, на засіданні було вирішено, що питання про недовіру міністрам повинно бути спочатку розглянуто на засіданні профільних комітетів Верховної Ради, після чого фракція хоче заслухати звіти Авакова, Абромавичуса і Кириленка та за їх підсумками прийняти рішення.

Читайте також: Олексій Гончаренко : "Я сам собі подобаюсь"