Політика
4 лютого 2016
МЗС прокоментувало Резолюцію Європарламенту щодо порушення прав громадян у Криму
У Європі рішуче засудили анексію півострова.
news-image

4 лютого Європейський Парламент ухвалив Резолюцію, в якій засудив анексію півострову та порушення прав людини у Криму та місті Севастополі. Про це йдеться у повідомленні на сайті Міністерства закордонних справ України, передає «Є!».

МЗС підтримало усі положення Резолюції, засудило порушення прав мешканців українського півострову, в першу чергу кримських татар та етнічних українців.

"Особливою загрозою у цьому контексті вбачаються насильницьке нав’язування російського громадянства на території окупованого Криму та політично вмотивовані кримінальні переслідування лідерів кримськотатарського народу та українських активістів", - йдеться у повідомленні.

Європейський Парламент наголосив на терміновому звільненні Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Ахтема Чійгоза, Алі Асанова та інших незаконно утримуваних громадян.

В Україні подякували Європарламенту за всебічну підтримку. 

"Європарламент нагадав, що лише відновлення повного контролю державної влади України на півострові стане однією з передумов відновлення співпраці з РФ, включаючи відміну пов'язаних із цим санкцій", - зазначили в МЗС.