Політика
5 лютого 2016
Я запропонував Яресько на пост прем'єра - Абромавичус
Міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус виступає за призначення прем'єр-міністром міністра фінансів Наталії Яресько.
news-image

Про це він заявив в інтерв'ю Associated Press, передає «Є!» з посиланням на Українські Новини.

При лише технократичному уряді, швидше за все, потрібно призначити прем'єр-міністра технократа, тому тут я запропонував кандидатуру Наталії Яресько, - сказав міністр.

За його словами, Україні необхідний повністю технократичний уряд, який спільно з Верховною Радою (за умови гарантій співпраці прем'єра, Президента і коаліції) здатне досягти успіхів в реформах, підвищенні рівня життя.

Абромавичус зазначив, що умовою роботи Яресько на посаді прем'єр-міністра повинна стати повна свобода дій в підборі кадрів, без урахування будь-яких політичних і фінансових інтересів.

Міністр вважає, що на посаді від заступника міністра і вище необхідно призначати тільки тих, хто не був в уряді до подій євромайдан.

Абромавичус додав, що міністри, яких 4 лютого відкликали свої заяви про відставку, вірять в те, що озвучені в ході засідання Кабінету Міністрів принципи, зокрема, про припинення впливу політики і бізнесу на роботу уряду, будуть реалізовані.

За словами міністра, він сам не готовий повірити, що все це буде виконано і саме тому не забере свою заяву про відставку.