Світ
7 лютого 2016
Потужний землетрус на Тайвані спричинив велику кількість жертв (відео, фото)
Серед 23 загиблих - шестеро дітей.
news-image

Число жертв потужного землетрусу в спеціальному муніципалітеті Тайвань на Тайвані досягло 23 осіб. Ще близько 120 імовірно знаходяться під завалами 17-поверхового будівлі, що обрушилася в районі Юнкан, повідомляє Reuters, пише «Є!».

Рятувальники не втрачають надії дістати до 30 осіб живими. У неділю з-під руїн витягли живими двох молодих людей у ​​віці від 20 до 30 років, причому один з них зміг самостійно йти за підтримки медиків.

У пошуково-рятувальній операції з розбирання завалів багатоповерхівки беруть участь понад 600 осіб, задіяно понад 150 одиниць техніки. На місці трагедії чергують десятки родичів. 

Всього в будинку було 96 квартир, в яких проживали 256 осіб. В результаті підземного поштовху будівлю розламало навпіл, верхня частина - рухнула на землю. Влада вважає, що будинок був побудований з неякісних матеріалів з порушенням будівельних норм і вимог. Буде проведено відповідне розслідування.

Серед 23 загиблих - шестеро дітей.

Землетрус магнітудою 6,4 стався в ніч на суботу і спричинив руйнування восьми великих будівель в спеціальному муніципалітеті Тайнань. За свідченнями очевидців, коливання грунту тривали до 44 секунд. Вони також відчувалися в місті Гаосюн, повітах Піндун і Цзяї в південно-західній частині острова.