Політика
7 лютого 2016
Під посольством РФ у Києві опудало Путіна повісили на шибеницю (фото)
Учасники протесту вимагали звільнення політв'язнів у Росії.
news-image

Посольство Росії в Києві 7 лютого пікетували російські та українські активісти. Близько півсотні осіб вимагали звільнити політичних в'язнів, яких утримують незаконно, повідомляє «Є!» з посиланням на "24 канал".

Люди прийшли на акцію протесту з плакатами і транспарантами, а також вивісили поблизу посольства опудало президента РФ на шибениці.

Протестувальники, у першу чергу, вимагали звільнити російського опозиційного активіста Ільдара Дадіна, який за одиночні пікети у підтримку України був ув'язнений на три роки. Активісти переконані, що затримання і судовий процес Дадіна суперечать Конституції РФ.

Ільдар Дадін, котрий усіляко підтримував українську льотчицю Надію Савченко, завжди сповідував особливі цінності. Опозиційний активіст певен, що краще 10 років провести у в'язниці, ніж "стати на коліна перед Путіним".

7 лютого акції на підтримку Ільдара Дадіна пройшли у багатьох країнах світу. На протест вийшли люди у Росії, Україні, Естонії, США, Ізраїлі, Великобританії, Німеччині, Канаді, Чехії та Латвії.