Суспільство
8 лютого 2016
У Москві судитимуть громадян Узбекистану, які викрали скульптуру актора Євгена Леонова і здали її на металобрухт
Суд розпочнеться 12 лютого.
news-image

Нікулінський суд Москви 12 лютого розпочне розгляд кримінальної справи стосовно сімох викрадачів скульптури персонажа Євгена Леонова з фільму "Джентельмени удачі", передає «Є!».

Суд 12 лютого об 11:30 проведе попередні слухання по даній кримінальній справі, - повідомили у суді.

Судове засідання відповідно до закону пройде в закритому режимі.
На лаві підсудних опиняться сім громадян Узбекистану у віці від 21 до 27 років. Вони звинувачуються в крадіжці, вчиненою організованою групою. Максимальне покарання за даним звинуваченням передбачає позбавлення волі на термін до 10 років зі штрафом у розмірі до одного мільйона рублів.

За даними слідства, в ніч на 16 жовтня 2015 року обвинувачені на автомобілі "ГАЗ 2752" приїхали на територію "Парку акторської слави" на вулиці Пир'єва до скульптурної композиції у вигляді персонажа з кінофільму "Джентельмени удачі" у виконанні Євгена Леонова, штовхнули скульптуру кузовом автомобіля , пошкодивши її кріплення до фундаменту, після чого завантажили скульптуру в машину і попрямували в пункт прийому кольорових металів, де розпиляли її і здали в металобрухт.
За бронзову скульптуру зазначені особи отримали 39 тис. руб. При цьому реальна вартість композиції з бронзи, вага якої перевищувала 300 кг, становила 160 тис. руб. У той же день зловмисники були затримані.
Обвинувачені перебувають під вартою.

Читайте також: У Львові вночі патрульні поліцейські застосували зброю