Події
9 лютого 2016
Російський губернатор божиться, що не допомагав тікати Януковичу
Новопризначений в.о. губернатора Тульської області в РФ Олексій Дюмін заперечує свою причетність до організації втечі екс-президента Віктора Януковича з території України.
news-image

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Комерсант", пише «Є!».

Я взагалі не розумію, звідки це все береться. Звідки такі легенди? Хто ці міфи створює? Цього пана після початку відомих подій в Україні я взагалі жодного разу не бачив, - сказав він.
І те, про що ти мене питаєш, я не можу навіть прокоментувати, тому що це взагалі не так. І взагалі про діяльність підрозділу, в якому служив, розповідати нічого не буду. Бо не можу, - Заявив він.

Йдеться про підрозділ сил спецоперацій, зона дії яких, за словами Дюміна - "весь світ".

При цьому він не відповів на питання, чи отримав він Героя Росія за участь у незаконній окупації Криму.

Без коментарів. За виконання спеціальних завдань у складі підрозділу. Чи не спеціального завдання, а спеціальних завдань, - сказав він.
Про Крим сказати нічого, - також сказав він.

Нагадаємо, 2 лютого, президент РФ Володимир Путін звільнив з посади губернатора Тульської області Володимира Груздєва і призначив виконуючим обов'язки глави регіону заступник міністра оборони Олексія Дюміна, який курирував анексію Криму.

При цьому "Комерсант" писав, що також під керівництвом Дюміна, була розроблена і проведена в ніч на 23 лютого 2014 року екстрена евакуація екс-президента України Віктора Януковича в Росію: спецслужби були готові евакуювати його повітряним, морським або сухопутним шляхом.

Читайте також: Організатор втечі Януковича до Росії отримав високу посаду