Київ
9 лютого 2016
У Києві наприкінці травня відкриється оновлений велотрек
Територія велотреку та скверу імені Олеся Гончара будуть об'єднані в єдиний громадський простір.
news-image

Реконструкція київського велотреку триває згідно з графіком, а його відкриття планується на кінець травня. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, передає «Є!» із посиланням на прес-службу КМДА.

Як я і обіцяв, ми повернули велотрек місту Києву, ми зберегли його для киян і тепер проводимо реконструкцію, щоб вже наприкінці травня всі охочі могли тренуватися і займатися спортом у центрі велосипедної культури, який буде створено на базі велотреку. Жодних забудов на велотреку бути не може і не буде! Тому я б дуже просив не спекулювати на цьому питанні. А паркінг, який облаштовується на даному етапі реконструкції, необхідний для впорядкування паркування біля велотреку і створення інфраструктури для зручності відвідувачів. Адже потрібно буде десь залишати автівки, бо вулиця Липинського доволі вузька, – підкреслив Віталій Кличко.

Мер зазначив, що паркінг не створить жодних незручностей ані для мешканців навколишніх будинків, ані для відвідувачів велотреку, оскільки буде підземним, а над ним буде облаштовано прогулянкову зону.

Віталій Кличко додав, що територія велотреку та скверу імені Олеся Гончара будуть об'єднані в єдиний громадський простір. Власне на велотреку буде облаштована зона екстремального спорту і створена школа велосипедної майстерності для дітей.

Також міський голова зазначив, що цього року будуть відкриті нові велодоріжки. 

Читайте також: Жарти закінчилися - Кличко прокоментував дії київської поліції під час інциденту зі стріляниною