Політика
9 лютого 2016
Пєсков заявив, що слова Ердогана про окупацію Росією частини Сирії - абсурдні
Прес-секретар президента РФ також зазначив, що нормалізувати відносини РФ і Туреччини поки не представляється можливим.
news-image

Заяви президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана про те, що Росія окупувала частину Сирії, абсурдні з точки зору міжнародного права. Про це повідомив журналістам прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, передає «Є!» із посиланням на ТАРС.

Що стосується заяв президента Ердогана про те, що Росія окупує частину Сирії, то з юридичної точки зору і з точки зору міжнародного права вони невірні, вони абсурдні, - сказав він.

Пєсков пояснив, що військово-космічні сили Росії перебувають у Сирії на запрошення легітимного сирійського керівництва.

Відповідно про будь-яку окупацію мова просто не може йти ні де-юре, ні де-факто, - додав він.

Що стосується перспектив налагодження взаємин між Москвою і Анкарою, то Пєсков зазначив, що відносини РФ і Туреччини знаходяться в найгіршому стані за останні десятиліття, але нормалізувати їх поки не представляється можливим.

Відносини зараз в найгіршому стані за останні кілька десятиліть. І ми дуже жалкуємо в зв'язку з цим, але однозначно констатуємо, що Росія не є винуватцем цього стану, - сказав Пєсков.

Він нагадав, що "Туреччина зробила агресивні зрадницькі дії щодо Росії".

Туреччина як і раніше, не дала адекватної кваліфікації цих дій і не принесла відповідних вибачень. Тому поки говорити про якісь можливі шляхи нормалізації відносин поки не доводиться, не є можливим, - сказав він.

Нагадаємо, президент Туреччини Тайіп Ердоган на прес-конференції повідомив, що дії Росії в Сирії носять окупаційний характер.

Читайте також: Стало відомо, що Путін подарував королю Бахрейна