Події
9 лютого 2016
Прокуратура Одеської області оприлюднила відео, у якому повідомляється про підозру судді за винесення неправосудного рішення
Унаслідок дій судді двоє неповнолітніх дітей, які мали право на спадок, залишилися без майна.
news-image

Сьогодні, 09 лютого 2016 року, за дорученням заступника Генерального прокурора України - прокурора Одеської області Давіда Сакварелідзе прокуратурою повідомлено про підозру судді Київського райсуду у постановленні завідомо неправосудного рішення. Про це повідомили у прес-службі Прокуратури Одеської області, передає «Є!».

Установлено, що у цивільній справі суддя визнав громадянина недієздатним, призначив йому опікуна та допустив до негайного виконання рішення, не встановивши строку для його оскарження. Приймаючи рішення про недієздатність особи, суддя не призначив обов’язкову у такому випадку експертизу та не долучив до процесу представників органів опіки та піклування, - йдеться в повідомленні відомства.

Унаслідок таких дій двоє неповнолітніх дітей громадянина, які мали право на його спадок, залишилися без майна.
Крім того, розглядаючи іншу цивільну справу, суддя фактично вивів заставне майно, унаслідок чого унеможливив виконання підприємством своїх кредитних боргових зобов’язань. Вказані кредитні зобов’язання суддя своїм неправосудним рішенням переклав на інше підприємство.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 375 КК України триває. 

Прокурор отдела прокуратуры области сообщает о подозрении судь...

ПРОКУРОР ВІДДІЛУ ПРОКУРАТУРИ ОБЛАСТІ ПОВІДОМЛЯЄ ПРО ПІДОЗРУ СУДДІ КИЇВСЬКОГО РАЙОННОГО СУДУ М. ОДЕСИ

Опубликовано Прокуратура Одеської Області 9 февраля 2016 г.