Політика
11 лютого 2016
Глава делегації парламенту Ізраїлю в Криму помолився в синагозі Севастополя
Яків Маргі зазначив, що там, де єврейська громада "може безпечно жити і працювати, там відносини з державою Ізраїль будуть на найвищому рівні".
news-image

Глава делегації парламенту Ізраїлю в Криму, депутат Кнесету Яків Маргі помолився в севастопольській синагозі, відвідав єврейську школу і зустрівся з єврейською громадою міста. Про це він розповів на зустрічі із журналістами, передає «Є!» із посиланням на російське видання ТАРС.

Мені пощастило помолитися в синагозі Севастополя. Це прекрасна синагога. А вчора ми бачили проект синагоги для Сімферополя. Це коштує більше тисячі слів. Це свідчить про підтримку єврейської громади з боку суспільства, - сказав Марги.

Він зазначив, що особисто переконався в тому, що євреї у Криму почувають себе безпечно і комфортно.

Я не відчув напруги. Тут дуже хороша атмосфера. Там, де єврейська громада може безпечно жити і працювати, там відносини з державою Ізраїль на найвищому рівні, - додав глава делегації.

Рабин Севастополя Біньямін Вольф пояснив, що найбільший внесок у будівництво синагоги внесла єврейська громада Москви, і поділився планами щодо розширення дитячого садка "Хабад" та поскаржився, шо "при Україні його кожні півроку хотіли закрити". 

Також видання ТАСС повідомило про зустріч Яківа Маргі з главою Севастополя Сергієм Меняйлом, вчора парламентарій зустрічався з главою окупованого півострова Сергієм Аксьоновим.

Слід зазначити, що видавництво не повідомлє про склад "ізраїльскої делегації".

Читайте також: Сьогодні Київрада розгляне питання про співробітництво та побратимство з російськими містами