Світ
12 лютого 2016
У Туреччині знайшли спосіб компенсувати туристичні втрати
Керівництво країни вирішило використовувати PR.
news-image

Світових знаменитостей, таких як Мадонна, Дженніфер Лопес і Джастін Бібер, можуть запросити на курорти Анталії в рамках ЕКСПО-16 в спробі пожвавити туристичний ринок Туреччини, який переживає складні часи. Такий план запропонували в своїй доповіді міністр культури і туризму країни Махір Унал і глава Торгової палати Анталії Давут Четін, пише Hurriyet, передає «Є!».

У документі, названому "Вплив російських санкцій на економіку і можливі заходи", зазначено, що турецькі середземноморські курорти зіткнулися з серйозними фінансовими втратами після російських санкцій, які були введені в кінці 2015 року. Для виправлення ситуації пропонується використовувати прийоми PR, активні маркетингові кампанії і пошуки нових ринків, такі, як Індія або Китай.

Росія була другим за величиною джерелом іноземних туристів для Туреччини, зазначив міністр Унал, і туристичний сектор закономірно постраждав від введення Росією санкцій. Очікується, що в цьому році країна втратить близько 4,5 млн російських туристів.

"Найближчі дні будуть мати рішуче значення, але у нас є пропозиції, які будуть обговорюватися в ході ЕКСПО в Анталії", - обіцяв міністр туризму в січні.

Тепер він визнав, що в гіршому випадку втрати країни складуть близько 8-9 млрд доларів.