Політика
15 лютого 2016
У Раді Федерації РФ заговорили про можливість російсько-турецької війни
Триваючі обстріли турецької артилерією території Сирії викликають серйозну заклопотаність - в Москві їх розцінюють як неприкриту підтримку тероризму і порушення резолюцій Ради Безпеки ООН.
news-image

Про це заявив МЗС РФ в понеділок, пише «Є!». Турецький прем'єр Ахмет Давутоглу заявив, що його країна не допустить перехід сирійського міста Азазії під курдський контроль.

Агресивні дії Туреччини, яка сподівається на підтримку Саудівської Аравії і Заходу, можуть привести її до війни з Росією, заявив в понеділок глава міжнародного комітету Ради Федерації Костянтин Косачов РІА Новости.

Туреччина повинна знати, що (їй) не гарантована підтримка Заходу (там роблять ставку на переговори, їм зараз загострення недоречно); є ризик повноцінної війни - з потенційним участю Ірану і, що ще гірше, Росії, вже довела свою міць, а також готовність і вміння її застосовувати , - наводить заяву Косачева видання.
Якщо дати курдам зброю (Росія неодноразово заявляла, що цього досі не робить, але ніщо не заважає робити це Сирії і Іраку), то їх сили стануть серйозною перешкодою планам Туреччини навіть без прямого втручання РФ - аж до своєї власної партизанської війни на сході самої Туреччини, - вважає глава комітету СФ.


За словами Косачева, багато в нинішній ситуації залежить від волі однієї людини - президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана.

Читайте також: Росіяни вдарили балістичними ракетами по школі та лікарні в Сирії