Київ
15 лютого 2016
Депутати Київміськради звернуться до Порошенка з приводу виборів до районних рад Києва
У КМДА розглянуто проект рішення «Про звернення Київської міської ради до Президента України»
news-image

Постійна Комісія з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв’язків розглянула та одностайно проголосувала проект рішення КМР «Про звернення Київської міської ради до Президента України» за поданням голів депутатських фракцій Київміськради.

Згідно з документом, відповідно до законів України та з метою реалізації права територіальної громади м. Києва здійснювати місцеве самоврядування через райради, Київська міська рада вирішила звернутися до Президента України щодо права територіальної громади м. Києва здійснювати місцеве самоврядування через районні в місті Києві ради і їх виконавчі органи. Крім цього, в документі йдеться, що проект рішення не потребує громадського обговорення.

Як зазначено в проекті рішення, Київську міську раду спонукає звернутися до Президента рішення Окружного адміністративного суду м. Києва, згідно з яким, у порядку забезпечення позову ГО «Громадський контроль «Наждак», призупинено дію Постанови ЦВК від 25.12.2015 р. «Про початок виборчого процесу перших виборів депутатів районних у м. Києві рад 27.03.2016 р.».