Події
15 лютого 2016
СБУ викрила конверт-центр створений переселенцями з Донбасу (ФОТО)
Співробітники Служби безпеки України спільно з Нацполіцією та Держслужбою фінмоніторингу припинили діяльність конвертаційного центру у Києві.
news-image

Як повідомляє «Є!» із посиланням на СБУ, організатори конвертцентру переводили кошти замовникам через рахунки, які були відкриті у російському банку.

У ланцюжку з відмивання грошей були задіяні фірми, керівниками та засновниками яких є мешканці тимчасово окупованих територій з Донбасу. За рік ними було виведено у тінь 300 мільйонів гривень, - зазначили у СБУ. - Під час обшуків правоохоронці вилучили майже шість мільйонів гривень. У конвертцентрі також виявлено банківські картки, чекові книжки, печатки фірм, підроблену печатку податкової інспекції одного з київських районів, документи підприємств та ноутбуки з системою "клієнт-банк", а також вогнепальну зброю".

За фактом порушення закону відкрито карну справу за частиною п'ятою статті 191 Кримінального кодексу України. Перевіряється інформація про причетність конвертцентру до фінансування терористичних організацій "ДНР" та "ЛНР".  

Читайте також: Голосуванням за людину Черновецького на посаду голови бюджетної комісії «Самопоміч» продемонструвала подвійні стандарти, - експерт