Політика
17 лютого 2016
Юлія Тимошенко вийшла з коаліції
Лідер ВО "Батьківщина" зробила заяву про вихід з коаліції.
news-image

Юлія Тимошенко оголосила про вихід "Батьківщини" з коаліції, передає «Є!».

"Вчора у Верховній Раді відбулися екстраординарні події, коли все таємне стало явним. Фракція "Батьківщина" сьогодні на своєму вранішньому засіданні прийняла рішення - вихід з коаліції. Насправді ми мусимо чітко констатувати, що коаліції демократичних сил, проєвропейської коаліцї у цьому парламенті ніколи не існувало. Завжди існувала тіньова, кулуарна, кланово-політична коаліція, яка формувала уряд, яка правила країною і яка довела країну до крайньої ступені руйнації нашого життя"

 

Партія "Батьківщина" та фракція Батьківщина вважає недопустимим продовження перебування в цій зграї, яка насправді не має жодного шансу, тому що не хоче провести реформи, захистити Україну, перезавантажити все наше життя", - додала Тимошенко.

Лідер партії закликала всіх народних депутатів України, які не втратили честь, совість, відповідальність перед суспільством залишити лави цієї фасадної коалції, якою прикривали справжній стан справ, тому що рішення Конституційного суду від 6 квітня 2010 року дозволяє в індивідуальному порядку  як зайти в коаліцію, так і вийти з неї. 

Юлія Тимошенко звернулася також до всіх активних здорових сил українського суспільства і парламенту єднатися для того, щоб досягти нового політичного процесу і повного перезавантедання політичної ситуації в Україні. 

Вихід "Батьківщини" з коаліції не приведе до її розпаду. Три фракції, які поки залишаються в парламентській більшості (Блок Петра Порошенка,"Народний фронт" і "Самопоміч"), налічують 243 депутати.

Якщо ж з коаліції вийде "Самопоміч", парламентська більшість припинить існування. Якщо упродовж місяця з цієї миті нова коаліція не буде сформована, Президент отримає право розпуску парламенту.