Події
19 лютого 2016
Згуладзе прокоментувала відео вбивства водія BMW поліцейським (ВІДЕО)
Перший заступник міністра внутрішніх справ Ека Згуладзе впевнена, що те, що відбулося, не може називатися умисним вбивством.
news-image

Як повідомляє «Є!», на церемонії складення присяги чернігівськими патрульними Ека Згуладзе прокоментувала погоню за автівкою, водій якої серйозно порушував правила дорожнього руху.

"Ваша служба буде проходити зі зброєю. І ви будете кожен день приймати дуже важливе і відповідальне рішення - застосовувати її чи ні. Але якщо ви не будете користуватися зброєю тоді, коли треба, від цього буде залежати і чиєсь життя, і ваше. Тому це - ваша робота. Але також ваша робота полягає в дотриманні законності. Тому, перш ніж стріляти - кожен раз думайте про це, - сказала Згуладзе. - Ми за вас - горою. І МВС, і менеджмент Національної поліції. Але те, що ми будемо захищати, не означає, що ми будемо вас прикривати в разі порушення закону".

За словами Згуладзе, рішення суду щодо патрульного, який в Києві застрелив неповнолітнього пасажира BMW висловила здивування позицією прокуратури і суду, оскільки "про умисне вбивство не може бути й мови".