Світ
21 лютого 2016
Мер Лондона підтримав вихід Великобританії з Євросоюзу
Раніше прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон попросив мера Лондона не підтримувати вихід з ЄС.
news-image

Мер Лондона Борис Джонсон виступив за вихід Великобританії з Євросоюзу, повідомляє Sky News у неділю, 21 лютого, передає «Є!».

Джонсон повідомив, що прийняв рішення підтримати вихід Великобританії з Євросоюзу після довгих роздумів. На його думку, такий крок буде «вигідним» для народу, а також дозволить зберегти гроші і повернути контроль.

Раніше прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон попросив мера Лондона не підтримувати вихід з ЄС. Джонсон підкреслив, що не хотів йти проти Кемерона або уряду, приймаючи рішення.

Референдум, на якому буде вирішуватися питання про членство королівства в Євросоюзі, пройде 23 червня. Кемерон не підтримує відділення.

Якщо ми покинемо Європу, наші економіка і національна безпека опиняться під загрозою. Вибір в ваших руках, але мої рекомендації зрозумілі. Я вірю, що Британія буде більш захищеною, більш сильною в складі Європейського союзу, - говорив прем'єр-міністр.

Кемерон виступав за те, щоб Євросоюз посилив захист національної валюти Британії, посилив міграційне законодавство щодо королівства, розширив можливості національних парламентів і збільшив незалежність Лондона від Брюсселя.

Читайте також: У Варшаві хочуть надати одній з вулиць ім’я Героїв Майдану