Україна
27 лютого 2016
Пішла з життя легендарна народна артистка України
Відомому балетмейстеру Валерії Вірскій було 85 років.
news-image

27 лютого пішла з життя народна артистка Україна, балетмейстер Валерія Семенівна Вірська. Співчуття з приводу втрати висловив Президент України Петро Порошенко, повідомляє «Є!».

Глава держави зазначив, що країна завжди пам'ятатиме шляхетний вчинок легендарної Валерії Вірської. Близько 700 полотен унікального живопису артистка, після смерті чоловіка Ігоря Диченка, який був колекціонером, передала в дар Україні.

"Україна вічно пам’ятатиме талант і визначний громадянський і шляхетний вчинок Валерії Семенівни – передачу в дар Україні унікальної мистецької колекції Ігоря Диченка", - наголосив Порошенко.

Народилася Валерія Вірська 29 жовтня 1930 року в Києві. У різні роки була артисткою Львівського театру опери та балету ім. Івана Франка, ансамблю Північної групи військ МО СРСР у Польщі та інших. З 1975 р. стала балетмейстером Державного заслуженого ансамблю танцю УРСР ім. Павла Вірського. Дружиною Павла Вірського Валерія Семенівна була до його смерті у 1975 році, потім вдруге вийшла заміж за видатного колекціонера Ігоря Диченка.

Валерія Вірська пішла з життя у 85 років.