Події
1 березня 2016
У Києві та Одесі вилучена рекордна партія кокаїну вартістю понад 300 млн грн
Затримано вісім осіб, причетних до функціонування міжнародного каналу постачання кокаїну до України та інших держав світу.
news-image

Вартість вилученої партії становить понад 310 мільйонів гривень за цінами «чорного» ринку, повідомляє «Є!» з посиланням на прес-службу Нацполіції України. 

За словами начальника Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України Іллі Киви, працівники його підрозділу спільно з Південним регіональним управлінням Державної прикордонної служби України, Службою безпеки України та у взаємодії з правоохоронними органами Бразилії, Вірменії і Туреччини (з використанням можливостей Укрбюро Інтерполу) з 2015 року здійснюються заходи, спрямовані на викриття протиправної діяльності міжнародного організованого злочинного угруповання.

Члени цього ОЗУ займалися контрабандним переміщенням наркотичного засобу «кокаїн» в особливо великих розмірах з країн Латинської Америки до України та інших держав світу.

Загалом у результаті проведення контрольованої поставки наркотичного засобу «кокаїн» затримано 8 учасників міжнародного наркоугруповання. Його члени налагодили контрабандне постачання кокаїну в особливо великих розмірах до України та інших країн світу.

Унаслідок проведених заходів у Вірменії та на території України із незаконного обігу вилучено понад 18,7 кілограмів наркотичного засобу «кокаїн», що за цінами «чорного» ринку становить більш як 310 млн. гривень.