Політика
2 березня 2016
В Уряді Франції заявили, що не мають відношення до візиту мера Ялти в Ніццу
Представник французького МЗС підкреслив, що Франція, як і раніше, не визнає возз'єднання Криму з Росією.
news-image

Уряд Франції не має ніякого відношення до візиту офіційної делегації Ялти до Ніцци, і, як і раніше, не визнає возз'єднання Криму з Росією. З такою заявою виступив сьогодні офіційний представник французького МЗС Олександр Жоржині, передає «Є!» із посиланням на ТАРС.

Позиція Франція ясна і постійна: разом з Європейським союзом і всією світовою спільнотою Франція не визнає незаконною анексію Криму, - сказав він.

Коментуючи візит делегації з Ялти, в МЗС підкреслили, що влада республіки не має до нього ніякого відношення.

Ця ініціатива одного з місцевих політиків жодним чином не відноситься до французького уряду, - зазначив Жоржині.

Делегація з Ялти на чолі з мером міста Андрієм Ростенко перебувала у Франції з 26 лютого по 1 березня. Представники кримського міста прибули на запрошення мера Ніцци і глави регіону Прованс - Альпи - Лазурний берег Крістіана Естрозі.

Як раніше повідомляли російські ЗМІ, делегація із Криму приїхала до Франції для підписання "меморандуму про подальше продовження дружніх зв'язків між містами, згідно з угодою, яка була укладена в 1960 році".

Досягнуто домовленості про візит мера Ніцци до Криму, в Ялту, з метою підписання угоди про співпрацю. Передбачувана дата - друга половина травня, але вона ще коригується, - сказав глава адміністрації Ялти.
Читайте також: У Польщі запустили український телеканал іномовлення