Події
2 березня 2016
Журналісти реконструювали маршрут перетину кордону Надією Савченко (ВІДЕО)
Журналістське розслідування фонду Михайла Ходорковського "Відкрита Росія" доводить абсурдність звинувачень з боку російського суду щодо української полонянки.
news-image

Сьогодні, 2 березня, фонд опублікував на хостінгу YouTube відео реконструювання маршруту перетину українсько-російського кордону льотчицею Надією Савченко, передає «Є!».

Історія про пересування Надії Савченко по Росії - найзагадковіша частина кримінальної справи. Ми хотіли спробувати зрозуміти, що ж мало на увазі слідство і проїхати по її маршруту. І ми - перші, кому вдалося повторити цей маршрут повністю: від переходу кордону в Ростовській області до ночівлі в готелі "Євро", - йдеться в анотації авторів до відео.

Це відео вже розмістив у себе на сторінці у Фейсбуці нардеп Мустафа Найєм, назвавши його "чистим детективом".

Це найповніший матеріал про те, що сталося з Надією Савченко після перетину кордону. Семен Закружний - перший журналіст, якому вдалося повторити цей маршрут повністю: від переходу кордону в Ростовській області до ночівлі в готелі "Євро". І довести що вся версія слідчих - брехня. П'ятнадцять хвилин чистого детектива, - написав Найєм.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що державне обвинувачення вимагає для Савченко 23 роки ув'язнення.

Читайте також: Промова Савченко в суді: «Треба було Сенцова і Кольченко міняти на ГРУшників. Я не предмет торгу!»