Суспільство
3 березня 2016
Черкащині загрожує екологічна катастрофа
Під загрозою забруднення опинилась річка Росава, зростає кількість онкологічних захворювань.
news-image

Канівському району Черкаської області загрожує екологічне лихо. По це повідомляє Черкаський обласний осередок "Правого сектору", передає «Є!».

На офіційному сайті організації наголошується, що місце поховання Тараса Шевченка Шевченківського національного заповідника і Чернечої гори опинилося під загрозою через роботу птахокомплексу, який недбало ставиться до екології регіону.

"За 7 років експлуатації екологічно небезпечного підприємства в атмосферу, у ґрунт, у річку Росаву викинуто мільйони тон аміаку, сірководню, формальдегіду, метану, діоксиду азоту, важких металів, інших шкідливих речовин та сполук, а також курячого посліду, тваринних вірусів і насиченого смертельно небезпечними домішками пилу", - йдеться і повідомленні.

За інформацією, робота агрохолдингу "Миронівський хлібопродукт", який представлений на ринку продукцією "Наша ряба", спричинила у районі стрімкий зріст різноманітних хвороб, зокрема онкологічних. Його власник Юрій Косюк ігнорує екологічні норми, зауважили у "Правому секторі".

В організації наголошують, що мільярдер планує будівництво й у Чигирині.

"Це загрожує отруєнням Дніпра, з якого всі придніпровські міста і села споживають воду", - пишуть активісти.

Повідомляється, що місцеві мешканці протестують проти шкідливого будівництва. Однак люди власними силами не можуть запобігти катастрофі.