Київ
9 березня 2016
У Києві затримано групу автокрадіів, що «спеціалізувалися» на «Daewoo Lanos» та «ЗАЗ Vida»
Чоловіки були раніше судимі за вчинення аналогічних злочинів.
news-image

У Києві затримали чергову групу автокрадіїв, передає «Є!» із посиланням на прес-службу ГУНП в м.Києві.

Раніше судимі за вчинення аналогічних злочинів чоловіки, «спеціалізувалися»  на «Daewoo Lanos» та «ЗАЗ Vida». 

Внаслідок проведення оперативно-розшукових заходів оперативники управління поліції Дніпровського району затримали групу викрадачів автомобілів. Зловмисники діяли здебільшого на Лівому березі. Ввечері вони придивлялися до машин, припаркованих у неохоронюваних місцях. При цьому вибирали транспорт без встановленої сигналізації і викрадали його близько четвертої-п’ятої години ранку. Працівники поліції затримали злодіїв "на гарячому" - у салоні щойно викраденого ними на Дарниці автомобіля «ЗАЗ», яким вони при втечі потрапили у ДТП, - повідомляє відомство.

Кримінальне провадження розпочато за статтею 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України. Чоловікам загрожує покарання до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Затримані – раніше судимі місцеві мешканці. Один із них двічі відбував покарання за викрадення автомобілів, останній раз майже три роки перебував у місцях позбавлення волі, звідки звільнився менше місяця тому.

На цей час встановлено їхню причетність до трьох крадіжок авто. Також оперативникам відомо, що чоловіки можуть бути причетні ще до двох аналогічних злочинів. Окрім того, вони зламали замок ще одного «Ланоса», але побачили встановлене власником додаткове блокування коробки передач і залишили транспорт.

Досудовим розслідуванням встановлено, що машини вони викрадали з метою подальшого перепродажу.