Політика
16 березня 2016
Арбузов, Курченко, Клименко мають своїх агентів у парламенті, - Народний фронт
Сергій Пашинський коментує провал законопроекту, який дозволить повернути гроші Януковича.
news-image

Сергій Пашинський, представник депутатської фракції політичної партії "Народний фронт", під час брифінгу сказав про те, що вчора було фактично заблоковано прийняття законопроекту 40/57 про конфіскацію активів Януковича та його оточення.  Про це повідомляє кореспондент «Є!»

"Хочу ще раз звернути увагу на цинізм, демагогію та брехню деяких політиків, які з цієї трибуни нам розказують про захист інтересів держави, обороноздатність, пенсії, а коли справа доходить до прямих обов'язків, а саме голосування за ті чи інші законопроекти, фактично показують, що вони є агентами впливу Януковича та його оточення"

Нардеп зазначив, що законопроект 40/57 п'ять разів ставився на голосування і зрештою був провалений. 

"Я хочу звернути увагу, що саме з цих коштів у бюджеті закладено 7 млрд гривень на модернізацію та закупівлю озброєння, саме з цих коштів закладено 2 млрд гривень на розвиток космічної галузі, саме з цих коштів закладено підвищення соціальних стандартів, пенсій та інших виплат. І цинізм, який ми з вами вчора бачили, просто зашкалює"

Пашинський озвучив низку, за його словами, брехливих версій, чому депутати не голосують. Версія №1: начебто кошти збираються конфіскувати без рішення суду.

"Це неправда. Закон передбачає дворівневу, а саме, першу інстанцію - апеляційний суд, процедуру вилучення цих коштів"

Версія №"2: ці рішення будуть відмінені в європейському суді з прав людини. 

"Це брехня. Подібні закони зараз є у близько двадцяти європейських країнах. Коли писався цей закон, за основу бралося саме європейське законодавство"

"Брехня №3. Цей закон буде розповсюджуватися на всіх. Неправда. Там є три статті кримінального кодексу, які чітко регламентують: якщо людина більше ніж півроку в розшуку, якщо вона не з'являється на допит, і тільки тоді запускається ця норма закону. І  таких брехливих тез навколо прийняття цього закону запускається в інформаційний простір безліч"

На думку нардепа, цьому є лише одне пояснення.

"Всі ці Арбузови, Курченки, Клименки уже мають тут своїх агентів, вони вже розділили ці арештовані кошти між собою, вони вже поділили ці доходи і тільки чекають, щоби правоохоронні органи відвернулися від цієї ситуації і за допомогою корумпованих судів повернути ці коти собі назад"