Події
17 березня 2016
Путін нарешті визнав загибель в Сирії російських військових, про що давно говорили волонтери
Президент Росії підтвердив, що під час операції в Сирії загинуло п'ять російських військовослужбовців.
news-image

Як повідомляє «Є!» з посиланням на російські ЗМІ, під час прийому в Кремлі, на якому вручалися нагороди учасникам військової операції, Володимир Путін звернувся до вдов загиблих росіян, в тому числі, до Юлії Журавльової - вдови військовослужбовця Федора Журавльова.

Офіційні особи до цього не повідомляли про загибель п'ятого військовослужбовця, проте про це повідомляла Conflict Intelligence Team - команда волонтерів, що займалася моніторингом операції Росії в Сирії.

Тут, в цьому залі, Олена Юріївна Пєшкова, Валентина Михайлівна Черемисина, Ірина Володимирівна Позиніч і Юлія Ігорівна Журавльова, вдови нашої товаришів, які загинули в боротьбі з терористами. Розумію, що для рідних, близьких, друзів, бойових товаришів Олега, Івана, Олександра, Федора їх догляд - непоправна втрата. Всі ми сприймаємо те, що трапилося як особисте горе. Тому і назвав ваших чоловіків, батьків, синів по іменах. І не як Верховний Головнокомандувач або Президент, а як вдячний і скорботний по цим втрат громадянин Росії, - цитує Путіна прес-служба Кремля.

Нагадаємо, операція ЗС РФ в Сирії почалася 30 вересня 2015 року. З 15 березня почалося виведення російських військ з Сирії. Володимир Путін заявив, що "цілі були досягнуті" , а сама операція «в корені переломила ситуацію» в боротьбі з тероризмом.

Читайте також: Глава МЗС Великобританії порівняв Путіна з чоловіком, який перестав бити дружину