Війна
25 березня 2016
Розвідка повідомила прізвище генерала РФ, який керує на Донбасі «ракетними військами»
Українська розвідка встановила, хто персонально відповідає за застосування ракетних військ та обстріли мирного населення і позицій ЗСУ на Донбасі.
news-image

Безпосередньо керує ракетними військами генерал-майор збройних сил РФ Степан Ярощук. Про це йдеться на офіційному сайті Головного управління розвідки міністерства оборони України, передає «Є!».

Встановлено, що на посаді "начальника ракетних військ і артилерії Південного військового округу (Ростов-на-Дону, Росія) ЗС РФ" перебуває генерал-майор ЗС РФ Ярощук Степан Степанович… З початком військової агресії Росії проти України генерал-майор ЗС РФ С.Ярощук безпосередньо відповідає за бойове застосування ракетних військ та артилерії на тимчасово окупованих територіях Донбасу, а також за обстріли підрозділів Збройних сил України, мирного населення та об’єктів інфраструктури з території Росії, - повідомляє розвідка.

Також зазначається, що для виконання злочинних наказів воєнно-політичного керівництва Росії генерал Ярощук регулярно незаконно перетинає російсько-український кордон.

За даними ГУР, на посаді "начальника артиллерии 1 АК (Донецк, Украина) Центра территориальных войск (Новочеркасск, Россия) Южного военного округа ВС РФ" перебуває полковник Ягельський Ігор Валентинович (Ягельский Игорь Валентинович), 05.02.1964 р. н., який є однокурсником Ярощука. 

Полковник І. Ягельский – однокашник генерал-майора ЗС РФ С.Ярощука по навчанню у Тбіліському вищому артилерійському командному училищі та безпосередній виконавець його злочинних наказів щодо обстрілів мирного населення та об’єктів інфраструктури України, - йдеться у повідомленні ГУР.

Читайте також: Росія перекинула на Донбас «молоде поповнення» з Дагестану - розвідка