Події
28 березня 2016
На Банковій мітингують за відставку Шокіна (ФОТО)
Активісти вимагають негайної відставки генпрокурора і публічного обговорення нової кандидатури на цю посаду.
news-image

Акцію анонсував вчора у Фейсбуці нардеп від БПП Мустафа Найєм, повідомляє «Є!». На акції присутні народні депутати і  громадські активісти.

Найєм підкреслив, що іншого виходу в активістів просто немає.

Баста. Ми дуже довго, публічно і відкрито критикували діяльність Генеральної прокуратури. Ми неодноразово вказували на кадрові помилки, на ручне керування, на незрозуміло куди зникають кримінальну справи, на неефективне переслідування злочинців минулого режиму, на справи проти Юрія Бойка, братів Клюєвих, Мартиненко, з Миколи братів Кацуба та інших. Ми це робили з трибуни парламенту, в своїх текстах і при особистій зустрічі. Але нас не чули, а маразм міцнішав. Тепер ми знову змушені вийти на вулицю, щоб - якщо не чують нас - побачили і почули тих, хто за нами, - зазначив він.

Основні вимоги протестувальників такі: негайна відставка Генпрокурора Віктора Шокіна,  публічне обговорення кандидатури нового Генпрокурора і призначення якнайшвидше незалежного Генпрокурора.

Також активісти вимагають провести розслідування проти тих, хто переслідує представників громадянського суспільства, зокрема, Центр Протідії Корупції і довести до кінця розслідування справи по "діамантовим прокурорам» та інших резонансних злочинів.

На питання кореспондента «Є!», як активісти діятимуть, якщо їх не почують в АП, Мустафа Найєм відповів, що тиснутимуть на владу далі.

Через кілька хвилин після початку акції до мітингувальників приєдналася співачка і екс-депутат Руслана Лижичко, яка запевнила, що "якщо Порошенко не почує людей, то  на нього чекає доля Януковича".

Нагадаємо, у п'ятницю 25 березня під Генпрокуратурою протестувальники вимагали відставки Віктора Шокіна.

Читайте також: Луценко закликав депутатів звільнити Шокіна