Світ
4 квітня 2016
В Іспанії хочуть скасувати традиційну сієсту
Сієста триває у країні з 14 до 17 годині щодня.
news-image

Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой заявив, що країна готова скасувати традиційну сієсту, щоб робочий день закінчувався о 18.00, а не о 20.00, як це прийнято в даний час. Про це пише The Independent. передає «Є!».

За його словами, відмова від полуденної сієсти сприятиме зростанню продуктивності праці і благотворно позначиться на конкурентоспроможності іспанської економіки.

На сьогодні в Іспанії робочий день починається не раніше 10.00 і триває до 14.00, потім починається час сієсти, друга частина робочого дня триває з 17.00 до 20.00.

Раніше уряд Іспанії вже пропонував скоротити сієсту. Зазначалося, що без сієсти люди краще працюють і більше концентруються на роботі. Але експерти звертали увагу, що міняти національні звички людям нелегко, навіть якщо економіка країни переживає кризу.

Сієста вважається однією з національних особливостей іспанської культури. Традиція спати після обіду виникла в XVII столітті при дворі іспанських королів. Згодом вона отримала повсюдне поширення. У години сієсти в Іспанії було не прийнято дзвонити, не працювали банки і аптеки, а їжу можна було купити тільки у великих магазинах.

Читайте також: У Чехії представили унікальний надлегкий літак