Політика
5 квітня 2016
Ірина Луценко заявила, що у фракції БПП і НФ увійдуть шестеро-восьмеро позафракційних нардепів
За її словами, вже досягнута попередня домовленість.
news-image

Нова парламентська коаліція, найімовірніше, буде базуватися на двох фракціях – «Блок Петра Порошенка» і «Народний фронт». Такий прогноз в ефірі «Вечірнього прайму» на телеканалі «112 Україна» висловила народний депутат від БПП Ірина Луценко, передає «Є!»

За її словами, є попередня домовленість про входження до складу двох зазначених фракцій шістьох-вісьмох позафракційних депутатів, які раніше голосували зі старою коаліцією.

З самого початку розуміючи, що «Самопоміч», «Батьківщина» і «Радикальна партія» планують йти на перевибори, додаючи кожен день умови для того, щоб увійти до складу оновленої коаліції, «Блок Петра Порошенка», який став ініціатором створення нової коаліції, і «Народний фронт» вирішили все-таки створити нову коаліцію з допомогою позафракційних народних депутатів, – нагадала народний депутат.

За її словами, наразі йдуть переговори з депутатами, які «голосували разом зі старою коаліцією, які є позафракційними, але проявляють державну позицію і бажають взяти відповідальність на себе, розуміючи, що країну не можна кидати у вир нових виборів».

Ці переговори підходять до завершення. На сьогоднішній день я знаю, що проведено переговори, і позитивного рішення домоглися від шістьох-вісьмох позафракційних депутатів. Я думаю, що на наступному пленарному тижні ініціатива створення нової коаліції буде вирішена і коаліція буде створена. Ймовірно, вона буде базуватися на двох основних фракціях – «Блок Петра Порошенка» і «Народний фронт, – заявила Ірина Луценко.
Читайте також: Кличко запевнив, що міська влада не давала дозволів на розміщення кафе в Будинку профспілок