Війна
6 квітня 2016
ОБСЄ повідомляє про зріст насильства на окупованій території
СММ акцентує на ігноруванні Мінських домовленостей.
news-image

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні повідомляє про збільшення фактів насильства у окупованій Донецькій області. Про це йдеться в звіті місії за 6 квітня, повідомляє «Є!» з посиланням на "Ліга".

Зокрема у повідомленні йдеться про те, що найчастіше представники СММ фіксують порушення режиму припинення вогню у Авдіївці та Ясинуватій, також у Світлодарську та поблизу Донецького аеропорту.

Зараз, зазначили в ОБСЄ, збільшилося кількість порушень у південній частині Донецької області.

"Наявність мін та боєприпасів продовжує являти собою проблему. Терміни, узгоджені в Мінську щодо закінчення робіт по позначенню, огорожі та підготовці карт замінованих ділянок біля цивільних пунктів в'їзду-виїзду уздовж лінії зіткнення, минули 31 березня", - йдеться в повідомленні.

Спостерігачі наголошують, що Мінські домовленості грубо ігноруються. Й тенденція демонструє збільшення кількості порушень миру.

Повідомляється, що 4 квітня з позиції на західній околиці Ясинуватої (16 км на північний схід від Донецька) з 10:10 до 15:00 спостерігачі СММ зафіксували всього 394 вибухи невстановленого походження.